ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ С ПОМОЩЬЮ

ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ
Есть аккаунт? Войдите
Вспомнить пароль

ВОЙТИ С ПОМОЩЬЮ

Нет аккаунта? Регистрация

Сообщения Новости Выйти
Culture, News 13 марта 2024, 14:00

Смачна казка з українською Мері Поппінс: кулінарна love story “Смак Свободи” виходить у широкий український прокат. Перші допрем’єрні покази відбулися у Львові, Івано-Франківську та Києві.

243 0

З 7 березня на екрани кінотеатрів виходить романтична комедія “Смак Свободи” з Ірмою Вітовською та Іриною Кудашовою у головних ролях. Ділимося першими відгуками глядачів, що завітали на допрем’єрні покази.

З 4 березня кулінарна love story “Смак Свободи” подорожувала західноукраїнськими містами. Першим місцем для показу став Львів, адже саме там, як у справжній кулінарній столиці,  тривали  зйомки значної частини фільму. Далі команда фільму завітала до Івано-Франківська. Окрім того, що глядачі одні з перших побачили фільм, вони також мали нагоду поспілкуватися із творчою командою стрічки. Фільм представляли: креативна продюсерка та співавторка сценарію Олена Моренцова-Шулик, акторки Ірма Вітовська, Ірина Кудашова та Тетяна Малкова. Глядачі зазначають, що фільм залишає приємний післясмак, знайомить з постаттю Ольги Франко та доводить, що українська кухня може бути вишуканою. 

А 6 березня відбувся допрем’єрний показ у Києві, у кінотеатрі Оскар. У цей важливий вечір на прем’єрі зібралася творча команда фільму: актори Ірма Вітовська, Ірина Кудашова, Тетяна Малкова, Костянтин Темляк, креативна продюсерка та авторка сценарію Олена Моренцова-Шулик, продюсери Артем Денисов, Віталій Докаленко, а також блогерка Вікторія Маремуха та співачка Джамала, що з’являються у фільмі у ролі камео.

Фільм розповідає історію молодої кухарки Варі, що втрачає роботу, бо її висока кухня нікому не потрібна у придорожньому кафе. Мила, енергійна, дотепна, вона вирішує покинути дім у пошуку реалізації! Та неочікувана знахідка – книжка забутої легенди української кухні Ольги Франко – змінює її життя назавжди!

Стрічку було відзнято ще в 2021 році, а постпрокадшн тривав вже під час повномасштабного вторгнення. До початку знімань було проведено ретельну підготовку акторів — усі вони пройшли стажування у ресторані Алекса Якутова, що у фільмі з’являється у ролі камео. А історичний кулінарний консультант зі Львова, Маріанна Душар (Пані Стефа), допомогла розробити автентичні рецепти з книги для різних сюжетних ліній. 

Глядачі стрічки наголошують, що картина «Смак Свободи» надихає та дає впевненості на шляху до здійснення своїх мрій. Під час проведення заходу гостей пригощали: артезіанська вода Avalon, БКК — барвуємо життя солодким щастям,  Marengo — за маленькі та великі перемоги. Смачні подарунки для гостей підготував ресторан української кухні «Канапа». А Олена Моренцова-Шулик презентувала художній роман «Смак свободи» видавництва Vivat на основі розширеного сценарію фільму.

У столиці привітати команду стрічки завітали друзі, партнери, представники кіноіндустрії, медіа та шоу-бізнесу: співачка та ведуча Солоха, акторка та телеведуча Ірина Сопонару, блогери Олександр Волошин та Скажена, репер та танцівник Килиммен, співачки Анна Трінчер та Діана Глостер, ведучий В’ячеслав Соломка, акторки Наталія Бабенко, Олена Олейнікова та Яна Смоленцева, художник Олександр Тетерін, письменники Світлана Поваляєва та Андрій Кокотюха, радіо та телеведучі Міла Єремєєва, Лера Товстолес, Анна Тульєва, кінорежисер та спортивний репортер Володимир Мула та багато інших. 

“Це так коштовно те, що відбувається сьогодні і зараз. Незважаючи на час, ми все-одно рухаємось вперед і це дуже надихаюче. Я дуже рекомендую подивитися цей фільм всім, хто зневірився і трошки втомився. Тому що цей фільм випромінює ту впевненість, якої нам зараз трохи не вистачає” — співачка Джамала.

“Над фільмм працювала неймовірна команда, тому він вийшов таким теплим і добрим! А який каст  акторів! Чого вартує тільки Ірма Вітовська та її українська версія Мері Поппінс! — блогерка Вікторія Маремуха.

“Чудовий, якісний, добрий, смачний і цікавий фільм.” —  блогерка Скажена.

“Сходіть на чудову казку “Смак Свободи” з божественною Ірмою Вітовською в ролі Ольги Франко” — письменниця Світлана Поваляєва.

“За два місяці поспіль в двох українських фільмах з’являється реальний персонаж — Ольга Франко, дружина Петра Франка. Словом у нас є кого грати і втілювати. Сходіть у кіно, гастроблогери!” — письменник Андрій Кокотюха.

Романтична комедія “Смак Свободи” в усіх кінотеатрах України вже з 7 березня!

Генеральний медіапартнер фільму – телеканал «Новий канал». Офіційний радіопартнер — Наше Радіо.
Інформаційну підтримку фільму здійснюють Elle, PostEat, Кіно24, Український Тиждень.
Генеральний партнер з технічного забезпечення – SPROF Foodservice solutions.

Слідкуйте за новинами проєкту на офіційних сторінках в Instagram та Facebook, на сторінках продакшену Ganza Film у Facebook та Instagram, а також на сторінках дистрибутора FILM.UA Distribution в Instaram та Facebook.

ДОВІДКА

Назва: Смак свободи
Жанр: сімейне кіно, кулінарне фентезі
Виробництво: Ganza Film
Дистрибутор в Україні: FILM.UA Distribution та Кіноманія
Авторки сценарію: Олена Моренцова-Шулик та Олександра Вітязєва
Режисер-постановник: Олександр Березань
Продюсери: Артем Денисов, Віталій Докаленко
Креативна продюсерка: Олена Моренцова-Шулик
Оператор-постановник: Євген Усанов
Композитор: Надія Одесюк
Режисер монтажу: Юрій Чашковський
Художник-постановник: Дмитро Баран
Художники з костюмів: Ольга Дубровська
Художник з гриму: Ольга Ахтарнія
Кастинг-директорка: Олена Артемова

У ролях: Ірина Кудашова, Ірма Вітовська, Костянтин Темляк, Томаш Собчак, Тетяна Малкова, Римма Зюбіна, Віктор Стороженко, Вадим Куценок, Діана Кузьмінова, Світлана Золотько, Павло Лі.

Зіркові камео: Джамала, Алекс Якутов, Вікторія Маремуха, Алла Костромічова, АСАФАТОV

Синопсис:

Молода дівчина – кухар Варя – втрачає роботу, бо її висока кухня нікому не потрібна у придорожньому кафе. Мила, енергійна, дотепна, вона тікає якомога далі від дому у пошуку реалізації! Та неочікувана знахідка – книжка забутої легенди української кухні Ольги Франко – змінює її життя назавжди!

Share