ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ С ПОМОЩЬЮ

ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ
Есть аккаунт? Войдите
Вспомнить пароль

ВОЙТИ С ПОМОЩЬЮ

Нет аккаунта? Регистрация

Сообщения Новости Выйти
Culture, News 8 марта 2024, 20:47

Прем’єра нового альбому Arina Domski #SPADOK

356 0

Arina Domski — відома оперна співачка, володарка приголомшливого сопрано, який підкорює світові сцени у лютому презентує унікальний альбом де зібрані народні українські пісні у новому класичному звучанні.

#SPADOK — створений для того, аби передавати поколінням надбання нашого народу. За останній рік я прослухала чимало української музики. Від обробок класиків, таких як Микола Дмитрович Леонтович, Микола Віталійович Лисенко до сучасних аранжувань. І врешті зрозуміла, серед сучасних аранжувань українських пісень, знаходжу для себе мало цікавого. Кращого альбому ніж записаного у 1989 році Квіткою Цісик, я так і не знайшла.

У мене давно було бажання розширити свій репертуар українською музикою. І ще до початку війни, я випустила два сингли — це колискова «Ой ходить сон» і «Молитву за Україну». Тож, врешті я вирішила записати повноцінний альбом. Відібрала пісні, які виконувала у різні періоди свого життя і створила альбом у стилі classical crossover з елементами хорової музики. Альбом налічує народні пісні, також твори сучасних українських класиків, таких як Мирослав Скорик, Олександр Білаш. Альбом назвали #SPADOK. Адже ця музика — наш культурний спадок.” — ділиться Arina Domski.

До альбому увійшло 8 синглів: Intro #Spadok; Melodia (Мелодія) — муз. М. Скорик; Cuckoo (Ой, сивая зозуленька) (муз. та сл. народні); Tsvite Teren (Цвіте Терен) (муз. та сл. народні); Sadok (Ой, у вишневому саду) (муз. та сл. народні); Oh the Dream Walks (Ой, ходить сон) (муз. та сл. народні); Juravka (Журавка) (муз. О. Білаш, сл. В. Юхимович); Prayer for Ukraine (Молитва за Україну) (муз. М. Лисенко, сл. О. Кониський).

Особливою піснею в альбомі стала «Cuckoo» ( Зозуля). У моєму виконанні має назву «Cuckoo» ( Зозуля). В дитинстві я зростала на хоровій музиці. І саме через цей твір я відкрила для себе музику Миколи Леонтовича. Він був одним з перших серед майстрів української музики, які по-новому інтерпретували фольклор, використовуючи музичні надбання європейської музично-хорової культури. «Cuckoo» ( Зозуля) — це мій перший сингл, записаний після початку повномасштабної війни. Майже 1,5 року я працювала з аранжувальником дистанційно, потім для кожної композиції створювали й прописували хорові партії. На запису я була присутня онлайн, однак все ж врешті я повернулась до Києва для запису. Вдячна всім, хто допомагав мені створювати ці пісні, у цей непростий час. Інколи під час запису лунали повітряні тривоги. Ми припиняли запис, спускались до бомбосховища. Потім повертались до роботи. Морально було дуже важко.

Альбом для скачування доступний тут: https://orcd.co/spadok

Share