ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ С ПОМОЩЬЮ

ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ
Есть аккаунт? Войдите
Вспомнить пароль

ВОЙТИ С ПОМОЩЬЮ

Нет аккаунта? Регистрация

Сообщения Новости Выйти
Gastro 27 марта 2018, 17:47

У 2018 році Макдональдз в Україні запропонує досвід майбутнього

10991 0

У 2018 році МакДональдз в Україні запропонує досвід майбутнього

У 2017 році МакДональдз в Україні інвестував у розвиток мережі майже 330 млн. грн. У 2018 році компанія запропонує ресторани з досвідом майбутнього. У цих закладах відвідувачі отримають досвід, який вони не очікували від закладів швидкого обслуговування.

Результати 2017 року

Розвиток мережі

У 2017 році компанія відкрила 4 нові ресторани (три в Києві та один у Запоріжжі) і реконструювала 5 ресторанів (два в Харкові, два в Одесі та один у Дніпрі). Загальна сума інвестицій в розвиток мережі в 2017 році склала майже 330 млн грн. Компанія створила понад 400 нових робочих місць.

Реконструкція ресторанів є одним з пріоритетних напрямків компанії, оскільки це дає змогу відвідувачам насолоджуватися улюбленими бургерами у просторому приміщенні з сучасним дизайном і приємною атмосферою. Клієнти цінують ці зміни, наприклад, заклад у Запоріжжі, який було оновлено та розширено у кінці 2016 року, у 2017 році відвідало на 25% більше людей.   

Загалом у заклади МакДональдз у 2017 році завітали близько 100 млн відвідувачів, що майже на 9% більше, ніж в 2016 році.

Розвиток меню

МакДональз є лідером у галузі громадського харчування в Україні з долею ринку 12%  (відповідно до дослідження TNS France, проведеного у 2017 році на замовлення МакДональдз). У 2017 році відвідувачі закладів МакДональдз купили понад 68 млн бургерів.

У 2017 році було реалізовано низку програм, які підтвердили лідерство МакДональдз як бургерної компанії.

Зокрема, МакДональдз вперше запропонував  гурме серію бургерів «Маестро». Особливістю бургерів «Маестро» є те, що в їх склад входять спеціально відібрані інгредієнти, які раніше не були представлені в МакДональдз: особлива булочка Бріош, сири, соуси, більш товсті біфштекси тощо. Відвідувачі схвально оцінили нову серію бургерів – за перші два тижні  перший бургер цієї серії «Біф & Чеддер» придбав кожен 6-й відвідувач.

Також у 2017 вперше в Україні компанія запропонувала відвідувачам самостійно створити бургери для МакДональдз. Учасники програми  «Мій Бургер» створили майже 150 тис рецептур бургерів. Переможці програми – Арібургер і Фреш Чікен Чіз були представлені в меню закладів.

Підсумки минулого року також засвідчили активний розвиток кавового напряму компанії МакДональдз, яка стоїть у витоків культури споживання свіжозмеленої кави поза домом в Україні і залишається одним з лідерів у цьому сегменті. За підсумками року у закладах мережі було продано 25 млн чашок кави.

Оновлення меню тісно пов’язане зі співпрацею із українськими постачальниками, оскільки це партнерство дозволяє гнучко та швидко реагувати на потреби відвідувачів. Водночас така співпраця робить важливий внесок у розвиток українських підприємств та національної економіки. Відтак уже не перший рік пріоритетом компанії є співпраця з українськими постачальниками. На сьогодні МакДональдз працює з майже 50 українськими компаніями. За останній рік було розпочато партнерство з двома новими українськими постачальниками: заклади запропонували відвідувачам воду ТМ «Моршинська» та сік прямого віджиму ТМ «Галіція», який не містить цукру, води та консервантів.

Долучення до вирішення гострих соціальних проблем

У 2016 році компанія МакДональдз вивела соціальну діяльність на новий системний та масштабний рівень – стала засновником Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні. У світі Фундація Дім Рональда МакДональда вже більше 40 років допомагає рідним бути поруч з дитиною, яка перебуває на лікуванні.

У листопаді 2017 році Фундація  відкрила першу Сімейну кімнату Рональда МакДональда у Львівському ОХМАТДИТі. За перші місяці кімнату відвідало близько 3 тис. родичів дітей, які перебувають на лікуванні. Тут вони змогли відпочити, розігріти їжу, випити кави, відновити сили, щоб допомагати дітям боротися з хворобою.

Відкриття цієї Сімейної кімнати стало можливим завдяки благодійній програмі «Долонька щастя», яка щорічно проходить в МакДональдз. У 2017 році в рамках програми було зібрано майже 3 млн грн.

Окрім того, компанія МакДональдз прийняла рішення спрямувати додатково ще 2 млн грн на відкриття Сімейних кімнат в українських лікарнях.

У 2018 році заплановано відкриття ще трьох Сімейних кімнат, одна з яких розпочне роботу у травні у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні.


Діяльність у 2018 році

Досвід майбутнього у макДональдз

У 2018 році в Україні з’являться ресторани МакДональдз з досвідом майбутнього. У цих закладах відвідувачі зможуть отримати досвід, який вони не очікували від закладів швидкого обслуговування.

Першим МакДональдз із досвідом майбутнього вже сьогодні став заклад за адресою: вул. Кільцева, 14в.

 «Досвід майбутнього в МакДональдз – це можливість запропонувати відвідувачам нове більш прогресивне обслуговування. Ми ніколи не стоїмо на місці, ми змінюємося і запрошуємо відвідувачів скористатися всіма перевагами цих змін. До кінця 2018 року 12 закладів МакДональдз запропонують досвід майбутнього, з них чотири – це нові ресторани, які одразу матимуть новий формат. Інші вісім – це заклади, які вже працюють і будуть переобладнані», – зазначив генеральний директор МакДональдз в Україні Гжегож Хмелярський.

Особливості ресторанів з досвідом майбутнього:

  • Новий принцип роботи касової зони буде більш зручним для відвідувача. Прилавок буде розділений на дві частини – для замовлення та для отримання страв.  Відтак, відвідувачі, які очікують на замовлення, та відвідувачі, які роблять замовлення, не заважатимуть один одному.
  • Експерт з гостинності – це нова позиція в ресторанах МакДональдз. Завдання Експерта з гостинності – бути уважним до відвідувачів, помічати їх потреби та оперативно на них реагувати: допомогти розібратися з новими способами обслуговування в ресторані, допомогти родині у пошуку вільного столика, запропонувати меню шрифтом Брайля незрячому відвідувачу, допомогти іноземцю розібратися в меню, підказати клієнту, де можна підзарядити гаджет.
  • Термінали самообслуговування стануть обов’язковим елементом ресторанів з досвідом майбутнього і дозволять відвідувачам спокійно та без поспіху оглянути всі страви з меню у електронному форматі, зробити замовлення та оплатити його за допомогою картки чи готівкою на касі, а потім забрати страви у зоні видачі.
  • В ресторанах з досвідом майбутнього оновлюється форма одягу співробітників та дизайн меню.

Оскільки МакДональдз на Кільцевій це перший заклад із досвідом майбутнього, у ньому будуть представлені ще не всі елементи нового формату. МакДональдз із усіма елементами нового формату почне роботу у другій половині 2018 року і запропонує відвідувачам:

  • Обслуговування за столиками – це революція в МакДональдз, оскільки МакДональдз завжди був закладом самообслуговування. У МакДональдз з досвідом майбутнього відвідувач замовляє страви на касі, а потім чекає на замовлення за столиком. Співробітник ідентифікує відвідувача за допомогою спеціального пристрою  та приносить страви (послуга буде доступна у другій половині 2018 року).
  • Новий принцип роботи кухні «Приготовано для тебе» дозволить  відвідувачу додати чи забрати інгредієнти в бургерах на свій смак – додати до улюбленого Дабл Чізбургеру ще один біфштекс чи замовити бургер Маестро з чотирма додатковими інгредієнтами (послуга буде доступна у другій половині 2018 року).

Використовуємо свій масштаб задля добра

Як відповідальний лідер у 2018 році корпорація МакДональдз оголосила низку зобов’язань, які стосуються найгостріших соціальних та екологічних питань. Ці зобов’язання матимуть вплив як на  громади, в яких працює МакДональдз, так і на планету загалом.

Глобальні зобов’язання корпорації стосуються:

  • Пакування та переробки упаковки
  • Підтримки родин
  • Змін клімату

Детальніше із зобов’язаннями корпорації МакДональдз можна ознайомитися в окремих прес-релізах, які додаються. Ще одна глобальна ціль корпорації буде оголошена у травні. 


МакДональдз® в Україні є лідером у галузі ресторанів швидкого обслуговування в Україні. Перший заклад МакДональдз® в Україні було відкрито 24 травня 1997 у Києві.  МакДональдз® – один із найбільших іноземних інвесторів в Україні: компанія вклала у розвиток мережі та інфраструктури близько 250 млн доларів. Сьогодні в компанії працює близько 7500 людей. За результатами щорічних досліджень глобальної консалтингової компанії з питань менеджменту Hay Group компанія МакДональдз® в Україні входить до трійки лідерів у всеукраїнському рейтингу «Кращі компанії для лідерів». МакДональдз® в Україні вже кілька років поспіль є одним з найкращих українських роботодавців за результатами дослідження задоволеності співробітників у рейтингу «Кращі роботодавці України».

Share