ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ С ПОМОЩЬЮ

ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ
Есть аккаунт? Войдите
Вспомнить пароль

ВОЙТИ С ПОМОЩЬЮ

Нет аккаунта? Регистрация

Сообщения Новости Выйти
Culture 6 апреля 2018, 15:36

8 Міжнародний кінофестиваль в Пекіні. Україна присутня з Національним стендом в азійському регіоні

696 0

За тиждень, 15 квітня, відбудеться церемонія відкриття 8-го Міжнародного кінофестивалю в Пекіні, а вже з 18 квітня на його кіноринку вперше розпочне роботу Український національний стенд, організований спільними зусиллями Державного агентства України з питань кіно та Української Кіноасоціаціії.

Україна вперше буде присутня з Національним стендом в азійському регіоні на ринку такого масштабу, тому основною метою роботи української делегації на Beijing Film Market стане максимально ефективне представлення досягнень та можливостей усієї української кіноіндустрії потенційним партнерам з Азії та інших частин світу, а також налагодження постійних зв’язків із представниками кіногалузі КНР. Очолюватиме делегацію виконавчий директор Української Кіноасоціації та Радник Міністра культури України Вікторія Ярмощук та Перший заступник Голови Держкіно Сергій Неретін.

Кіноринок – одна з основних подій Пекінського кінофестивалю, що є важливою платформою для обміну досвідом та пошуку партнерів в азійському регіоні. За даними організаторів фестивалю, цього року зареєстровано більше 200 його учасників. Крім локальних компаній, участь у ринку беруть компанії з США,  Великобританії, Австралії, Японії, Ізраїлю та інших країн.

Традиційним слоганом, яким Український стенд закликатиме до співпраці міжнародних колег, стане  #UkraineIsYourDestination. Інформація про українську кіногалузь на стенді буде представлена у спеціальних каталогах українських виробників фільмів та українських фільмів за 2017/2018 рік (готових та у виробництві), а також у інших промо-матеріалах, що презентуватимуть виробничій потенціал України. Спеціально для аудиторії Пекінського міжнародного кінофестивалю розроблено презентацію Discover Ukraine китайською мовою.

Програма Пекінського кінофестивалю передбачає проведення ряду форумів та спеціальних індустріальних подій для зустрічей професіоналів ринку. Так, запланована участь української делегації у заходах Industry Conversations в рамках роботи кіноринку та участь у тематичних секціях окремої події фестивалю – Theme Forum. Одна із секцій – Sino-Foreign Film Co-production Forum – присвячена питанням спільного виробництва, шляхам розвитку та зміцнення партнерства між китайськими та іноземними компаніями.

«Присутність України вперше на кіноринку Пекінського міжнародного кінофестивалю є важливим кроком, що сприятиме виходу українського кінопродукту на ринок Південно-Східної Азії. Це важливо для розширення географії міжнародної співпраці українських кіновиробників з іноземними професіоналами», – зазначає Голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Варто згадати, що зараз тривають переговори щодо укладання Угоди про спільне виробництво фільмів та співробітництво між Кабінетом Міністрів України та Урядом Китайської Народної Республіки.

«Для України можливість мати такого перспективного і потужного партнера, як Китай, є важливим кроком для розвитку національної кіноіндустрії. Робота Українського національного стенду в Пекіні не тільки сприятиме розширенню партнерських зв’язків в азійському регіоні, а й допоможе визначити подальші кроки і остаточно узгодити процедуру підписання офіційної Угоди про співпрацю у сфері кіноіндустрії між нашими країнами», — коментує виконавчий директор Української Кіноасоціації Вікторія Ярмощук. 

Стежте за новинами на офіційних Facebook-сторінках Української Кіноасоціації та Держкіно України.

Share