ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ С ПОМОЩЬЮ

ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ
Есть аккаунт? Войдите
Вспомнить пароль

ВОЙТИ С ПОМОЩЬЮ

Нет аккаунта? Регистрация

Сообщения Новости Выйти
Обзоры 15 декабря 2015, 12:17

В гості до Шерлока

515 0

Концептуальний паб «Шерлок» запрошує киян випити смачного пива і пригоститися стравами виключно з натуральних інгредієнтів, занурившись у атмосферу Англії часів Артура Конан-Дойля. «Шерлок» — справжній паб-музей, присвячений легендарному харизматичному персонажу видатного письменника. Кілька сотень експонатів музею розкажуть про пристрасті, хобі та таємниці великого Шерлока Холмса. Про історію та унікальність концепт-пабу спілкуємося з його засновниками – Оленою Дробязко та Костянтином Піддубним.

Розкажіть, чому вирішили відкрити власний паб?

К.П.: — В ресторанний бізнес ми прийшли з франчайзингу Fornetti. Якось були у Львові і я сфотографував Олену в улюбленому кафе. Ми роздрукували фото з підписом «У нас в кафе» і повісили його вдома. Всі гості почали запитувати: «А у вас є кафе?». Ми подумали, чому б йому не бути, і почали візуалізувати нову мрію. 

Починати було важко, адже ми нічого не знали про цей бізнес. Але експериментували, буквально ночували тут, потім почали підключати знайомих рестораторів. Було нелегко, але ми цим жили і отримували колосальне задоволення від того, що робимо.

— Чому зупинились на концептуальному пабі і Шерлоку Холмсі як головному персонажі?

К. П.: Ми обоє любимо книжки про Шерлока. До того ж, хотілося придумати назву, яка б викликала цікавість. Людина йде по вулиці, бачить вивіску і вирішує зайти хоча б заради того, щоб побувати у світі Конан-Дойля. 

Гарно поїсти можна у багатьох закладах. Але ми хотіли, щоб нашим гостям було і смачно, і цікаво. У нас, чекаючи на свій бокал пива, можна роздивитися різноманітні трубки детектива, колекцію монет з країн, в яких він бував, помедитувати біля каміну, згадати детективні сюжети, споглядаючи численні деталі з оповідань. Можна подивитися на самі книги – в пабі зібрані твори не тільки Конан-Дойля, але й інших письменників, які писали про нашого персонажа. 

При цьому, якщо один зал з класичним пабним інтер’єром ми називаємо залом Холмса, другий зал присвячений Ватсону. Тут на гостей чекає затишок вікторіанської епохи з колонами і орнаментом та шикарний вид на Лондон.

— На стінах чимало цікавих експонатів. Можливо, у них теж є своя історія?

К.П.: Розповідати тут можна буквально про все. Кожен елемент вистражданий нами. Ось чернетка оповідання Конан-Дойля «Етюд в багряних тонах», ось дуже рідкісна в наш час шапка поліцейського, а ось капелюх самого Шерлока.

О.Д.: Таких капелюхів в пабі два. Свого часу ми загорілися ідеєю придбати головний убір Холмса, а зробити це можна було лише в його музеї у Лондоні. Попросили привезти експонат знайому, яка їхала до Великої Британії. В той самий період ми шукали раритетні речі на барахолці і якимсь дивом знайшли там потрібний капелюх. На внутрішній стороні навіть був напис «Шерлок Холмс». Можливо, потрапив на ринок з театру. 

Колекція поповнювалась поступово. Щось знаходили в Україні, щось привозили з подорожей, щось дарували друзі. В зал Ватсона привезли тростину аж з Іспанії. Довго хвилювались, що митники не пропустять негабаритний предмет, але обійшлося. А ще з часом встановили на вході поштову скриньку – в неї гості кидають нам послання із відгуками. 99,9% листів позитивні – людям у нас подобається, і це мотивує.

— Минулого року «Шерлок» увійшов у 20 найкращих пабів України за версією Guinness. Можливо, у «Шерлоку» є і свої звичаї споживання пінного напою?

О.Д.: У нас велике розмаїття форм подачі пива. Можна замовити пиво в класичному бокалі, а можна відчути себе барменом і взяти найбільшу діжку на п’ять літрів і наливати собі, скільки хочеться. Пропонуємо пригоститися баштою або ящиком пива. Словом, варіантів безліч.

— В меню чималий вибір гарячих страв і класичних пивних закусок. Ви використовуєте напівфабрикати чи повністю готуєте самі?

К.П.: У нас повний цикл виробництва, продукти ж закупаємо у українських фермерів.

О.Д.: В чомусь ми справді схожі на турботливу Місіс Хадсон. Самі готуємо аджику, варимо соус для піци. Закриваємо помідори та огірки. Ковбаси теж коптимо у власній коптильні.

— Багато закладів потерпають через кризу. Особливо це було відчутно під час інфляції минулого року. Як вам вдалося зберегти клієнта?

К.П.: Не зважаючи на те, що вартість закупки виросла, ми довго не підвищували ціни, щоб люди могли до нас ходити. При цьому не жертвували ані якістю продуктів, ані вагою порцій. Вирішили: всім тяжко, і ми потерпимо. Люди повинні собі дозволити бувати у нас, як бували раніше.

О.Д.: Ми від початку позиціонуємо «Шерлок» як демократичний паб. Подорожуючи Європою, я бачила, що люди будь-якого статку можуть дозволити собі пообідати, відпочити у закладі. В Україні для багатьох це надто дорого. Тож ми прагнули і прагнемо, щоб наш паб був доступний людям. Щоб гість із будь-яким бюджетом міг отримати хороший сервіс і смачну страву, піти від нас щасливим з думкою повернутися знову.

 

— Що ви вважаєте своїм найбільшим досягненням за ці п’ять з половиною років?

О.Д.: У нас з’являється все більше постійних клієнтів. Люди тут знайомляться, починають дружити. «Шерлок» для них як другий дім. Те, що клієнтам у нас комфортно, дуже надихає. 

Крім того, за роки роботи ми сформували чудову команду. Є люди, які працюють з нами з самого початку. Нам комфортно усім разом, є якась внутрішня турбота один про одного.

— Які у вас плани на найближчий час?

О.Д.: Ми хочемо додати елементи декору. Зробити експозицію по периметру зали, на зразок вітрини у музеях. Щоб її видно було людям на вулиці. Тож якраз її готуємо.

К.П.: А наш найбільший план – відкриття нового закладу. Це буде теж цікавий концептуальний паб, але на іншу тематику. Поки що тримаємо усе у таємниці.

Share

Лучшее за неделю