Culture 7 мая 2018, 18:03

Dakh Daughters — хедлайнер Великої сцени Koktebel Jazz Festival в День Української музики

834 0

Dakh Daughters приєднаються до ONUKA, НАОНІ і Олега Скрипки на Головній сцені в день відкриття Джаз Коктебеля 16 серпня. Єдине і неповторне дарк-кабаре зіграють велике шоу в традиційний «український день» фестивалю.

16 серпня, в перший день фестивалю, Джаз Коктебель збере на своїй Головній сцені «музику незалежності»: на Nu Jazz Stage зіграють ONUKA, спільний проект Олега Скрипки та оркестру НАОНІ і чудові Dakh Daughters!

Dakh Daughters Band — це сім актрис, які взяли до рук музичні інструменти, щоб створити життєствердний перформанс про любов, свободу і красу, яка врешті-решт врятує світ. Учасниці колективу, відомі глядачам як акторки київського театру ДАХ, у новому проекті опинилися на нейтральній території між пісенним жанром і драматичним мистецтвом, власне у просторі для експерименту.

Dakh Daughters створює атмосферу французького салону, в якому Мірей Матьє подружилися із Мерліном Менсоном. Часом дівчата, озброєні на сцені повним набором струнних, клавішних і перкусією, потрясають публіку шаленим риком в манері Laibach, однак миттю можуть змінити гнів на милість, перетворившись на легковажних героїнь голлівудських фільмів 50-х років, красунь, що мріють про Карибські острови. Ця неповторна група перебуває в ідеологічній спорідненості з англійським гуртом The Tiger Lillies, якому властива гіперболізація створюваних образів, і залучення публіки до участі у смішних інтелектуальних атракціонах. Текстовою основою для пісень цих напівказкових фей є українська поетична класика, тексти нобелівських лауреатів, власні твори і фрагменти популярних хітів минулого. Завдяки своєму досвіду дівчата вміло користуються увагою глядацької зали і легко керують емоціями публіки, змінюючи ритм музичної повісті і витримуючи межові,по вінця напружені паузи в потрібних місцях. Взаємодіючи із публікою у створенні своєрідної рок-опери, під час виступу група демонструє своє бажання знайти не лише нові форми популярної музики, але й актуальні для нинішньої епохи контексти.

Відчуваючи ритм часу, насолоджуючись моментом творчості і акумулюючи власну енергію, учасниці Dakh Daughters створюють навколо себе простір шаленої любові, долаючої  дамби буденності.

На фестивалі Джаз Коктебель Dakh Daughters виконають ряд нових композицій із нової програми «Air». «Аir» — це прозора, сповнена «повітря» музика, філософські роздуми над одвічними питаннями, потаємні думки і співи.

“Ми раді представити фрагмент нової програми на фестивалі Джаз Коктебель, у його неповторній атмосфері. А після того, як пролунають нові композиції, глядач матиме змогу почути й пригадати собі «старі хіти» і найбільш відомі пісні колективу.

Чекаємо з нетерпінням на зустріч із публікою на Джаз Коктебель!”, — розповіли артистки.

Дівчата, що підкорили своєю індивідуальністю і харизмою весь світ, 16 серпня на сцені біля моря в Чорноморську!

Koktebel Jazz Festival існує вже 16 років і на даний момент є найстарішим українським фестивалем, ставши справжньою легендою. Це єдиний музичний фестиваль України, чиєю постійною локацією були обрані пляжі біля моря. За ці роки Джаз Коктебель не залишила без уваги практично жодна українська зірка. Тут виступали ManSound, ТНМК, Катя Чілі, Гайдамаки, Олег Скрипка. Тут були відкриті ДахаБраха, The Hardkiss, Jamala, PaniValkova. Світові зірки з 45 країн світу презентували гостям Джаз Коктебеля свої ексклюзивні програми, причому багато хто з цих артистів виступали в Україні вперше! Серед них: BONOBO, Stanley Clarke, Erik Truffaz, Ніно Катамадзе, Рішар Гальяно, De-Phazz, Gus-Gus, Kadebostany, Акваріум, Submotion Orchestra, Bjorn Barge, Горан Брегович, Ляпіс Трубецькой, Серебряная Свадьба, The Bad Plus, Oliver Lake, Debbie Davies. Джаз Коктебель першим з українських фестивалів відмовився від одножанровості і став першим багатоформатним і найсучаснішим музичним фестивалем України.