ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ С ПОМОЩЬЮ

ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ
Есть аккаунт? Войдите
Вспомнить пароль

ВОЙТИ С ПОМОЩЬЮ

Нет аккаунта? Регистрация

Сообщения Новости Выйти
Culture, Обзоры 4 мая 2018, 20:00

Украіна на 71-му Каннському міжнародному кінофестивалі

1267 0

Оголошено програму роботи Українського національного павільйону та показів українських фільмів на кіноринку 71-го Каннського міжнародного кінофестивалю.

Цього року одразу два українські фільми, які отримали підтримку Державного агентства України з питань кіно, потрапили до конкурсних програм Каннського міжнародного кінофестивалю.

9 травня о 10:00 другу за значимістю на фестивалі конкурсну програму «Особливий погляд» (Un Certain Regard) відкриє світова прем’єра фільму українського режисера Сергія Лозниці «Донбас». Фільм створювався у копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії і у грудні 2017 року був також профінансований фондом Eurimages. Українським партнером  фільму виступила кінокомпанія Arthouse Traffic, продюсер – Денис Іванов. Варто згадати, що фільм Сергія Лозниці «Щастя моє» (виробництва України, Німеччини та Нідерландів) номінувався на «Золоту пальмову гілку» у 2010 році, а фільм «Лагідна» (копродукція кінокомпаній Франції, України, Німеччини, Литви, Латвії, Нідерландів і Росії) — в минулому році. Зазначимо, що цьогоріч головою журі програми «Особливий погляд» обрано актора Бенісіо дель Торо.

12 травня в рамках конкурсної програми Semaine de la Critique («Тиждень критики») відбудеться світова прем’єра українського повнометражного художнього фільму «Жінка на війні» (Woman at war), ісландського режисера Бенедикта Ерлінґссона, який є копродукцією Франції, Ісландії та України. Нагадаємо, що українським партнером  фільму виступила українська компанія Solar Media Entertainment, продюсер – Сергій Лавренюк. Французьку сторону представляє компанія Slot Machine, ісландську –  компанії Köggull та  Vintage Pictures.

Програма роботи Українського національного павільйону запланована таким чином, щоб максимально широко представити потенціал української кіноіндустрії на такій знаній професійній платформі як Marché du Film. На Українському національному павільйоні, що відкриється 8 травня і працюватиме до 17 травня, традиційно буде представлена загальна інформація про учасників, стан і досягнення українського кіноринку, професійні можливості для кіновиробництва та переваги копродукції із українськими партнерами. Будуть презентовані українські проекти, виробництво яких вже завершено і ті, які ще на стадії виробництва. Організатори павільйону сприятимуть проведенню зустрічей українських продюсерів з іноземними філммейкерами, відбірниками фестивалів, представниками фондів та кінокомісій, дистрибуторами.

Кіноринок відвідають десятки українських продюсерів, відбудуться ринкові покази українських фільмів, що потрапили до конкурсних програм. Також українська компанія 435 FILMS організовує скрінінг ігрового повнометражного фільму Тоні Ноябрьової «Герой мого часу»( час і місце уточнюються).

У FILM.UA Group на Marche du Film буде відразу кілька новин для міжнародної аудиторії про ключові проекти у виробництві – «МАВКА. ЛІСОВА ПІСНЯ» (повнометражний анімаційний фільм виробництва Animagrad і FILM.UA Group, 2020) та «Захар Беркут» (історична драма виробництва Kinorob, 2019). Про них прес-служба Групи заявить безпосередньо перед ринком. Делегація FILM.UA Group буде представлена на власному стенді J13 в Riviera, проте проекти і сервіси компанії також будуть представлені на Українському національному стенді.

Під час роботи українського павільйону відбудуться два коктейльні прийоми: 13 травня – від Одеського міжнародного кінофестивалю; а також 15 травня – від КМКФ «Молодість». Також, зважаючи на те, що важливим завданням участі у кіноринку є не тільки презентація та промоція кінематографічного потенціалу України, але й пошук нових можливостей для міжнародного співробітництва, 15 травня буде проведений бізнес-ланч для іноземних продюсерів Meet Ukrainian Producers, організований Всеукраїнським благодійним фондом Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього». Під час бізнес-ланчу, на який запрошено іноземних продюсерів, до уваги партнерів будуть представлені різнопланові українські кінопроекти.

Заключним українським заходом на Канському фестивалі стане вечірка для іноземних партнерів – учасників фестивалю, організована за підтримки Посольства України у Франції, яка відбудеться 16 травня.

Серед основних подій, що представлятимуть Україну на кінофорумі:

  • 8 – 17 травня: Робота Українського національного павільйону. Павільйон №102, Village International.
  • 9 травня 10:00: Світова прем’єра фільму українського режисера Сергія Лозниці “Донбас“ відкриє конкурсну програму Un Certain Regard. Місце проведення: Un Certain Regard.
  • 10 травня 12:00: Ранковий показ фільму «Донбас», реж. С. Лозниця. Місце проведення: LERINS 3
  • 12 травня 13:30: Ранковий показ фільму «Донбас», реж. С. Лозниця. Місце проведення: RIVIERA 2
  • 12 травня, 11:30, 16:30, 22:00: Світова прем’єра фільму «Жінка на війні» в рамках Semaine de la Critique. Місце проведення: Semaine de la Critique.
  • 13 травня: Коктейльний прийом від Одеського міжнародного кінофестивалю. Місце проведення: Павільйон №102, Village International (тільки за запрошенням).
  • 15 травня,13:00-15:00: Бізнес-ланч для іноземних продюсерів Meet Ukrainian Producers (тільки за запрошенням). 
  • 15 травня: Коктейльний прийом від Київського міжнародного кінофестивалю Молодість. Місце проведення: Павільйон №102, Village International (тільки за запрошенням). 
  • 16 травня, 21:00 – 01:00: Вечірка для іноземних партнерів – учасників фестивалю за підтримки Посольства України у Франції (тільки за запрошенням).
  • 17 травня 12:00: Ранковий показ фільму «Донбас», реж. С. Лозниця. Місце проведення: RIVIERA 1.
  • (час і місце уточнюються). Ранковий показ фільму «Герой мого часу», режисер Тоня Ноябрьова. Місце проведення: RIVIERA 2.

Нагадаємо, що 71-й Каннський міжнародний кінофестиваль відбудеться з 8 по 19 травня в м. Канни, Франція.

З 8 по 17 травня на кіноринку Marché du Film працюватиме Український національний павільйон, організований за підтримки Державного агентства України з питань кіно та спільними зусиллями представників української кіноіндустрії, а саме: Української Кіноасоціації, Асоціації кіноіндустрії України, КМКФ «Молодість» та Одеського міжнародного кінофестивалю.

Український національний павільйон №102, розташований у Village International.

Звертаємо вашу увагу, що українські продюсери мають змогу представити свої проекти, готові або у виробництві, в рамках роботи павільйону.

За додатковою інформацією звертайтесь, будь ласка, до Алли Преловської: (044) 459-46-10, або за електронною адресою alla.prelovska@mrm.ua.

Стежте за новинами на офіційних Facebook-сторінках Держкіно України,  Української Кіноасоціації та Асоціації кіноіндустрії України (Film Industry Association of Ukraine).

Источник фото: Media Resources Management

Share