ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ С ПОМОЩЬЮ

ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ
Есть аккаунт? Войдите
Вспомнить пароль

ВОЙТИ С ПОМОЩЬЮ

Нет аккаунта? Регистрация

Сообщения Новости Выйти
Culture 15 августа 2019, 11:12

В Україні знімуть документальний фільм про пасажирів нічного поїзда “Київ — Костянтинівка”

767 0

В середині серпня за підтримки Українського культурного фонду стартують зйомки повнометражного документального фільму «Поїзд “Київ — Війна”» режисера Корнія Грицюка.

Картина розповість про пасажирів нічного поїзда “Київ — Костянтинівка”, який щодня курсує між мирною столицею і прифронтовим містом в Донецькій області. Люди з різними характерами, соціальним статусом і політичними поглядами проводять разом 12,5 годин. Пасажири спілкуються, діляться болем і надіями, сперечаються, лаються і все одно продовжують свій шлях разом. Вони різні, але їдуть в одному напрямку і хочуть одного — миру.

Автори вважають, що цей фільм — колективний голос мільйонів українців, долі яких назавжди змінили події 2014 року, а маршрут Київ – Костянтинівка став важливим відрізком життєвого шляху. Це фільм — історія, фільм — діалог, в якому кожен голос має бути почутий.

“Сьогодні потрібно більше говорити не про причину конфлікту, а про майбутнє, коли врешті-решт настане мир і доведеться наново будувати відносини між українцями з окупованих територій і вільною Україною, — каже режисер фільму родом із Донбасу Корній Грицюк. — Ми хочемо, аби наш фільм був не про минуле, навіть нещодавнє, а саме про майбутнє”.

Режисер фільму “Поїзд “Київ — Війна” Корній Грицюк відомий глядачеві своєю дебютною повнометражною стрічкою “2020#безлюднакраїна”, яка вийшла в прокат в 2018 році і привернула увагу громадськості своєю провокаційною темою. У фільмі розповідається про Україну, яку покинули майже всі її мешканці після відкриття кордонів.

Виробництвом фільму «Поїзд “Київ — Війна”;» займається кінокомпанія EasyLiving Films на чолі з продюсером Сергієм Пудічем. Фільм планують завершити наприкінці року, а вже на початку жовтня на Центральному вокзалі Києва відбудеться презентація трейлеру документального фільму «Поїзд “Київ — Війна”» та соціальної кампанії «Почуй мене», яка супроводжуватиме проект. Під час кампанії на вокзалах великих міст будуть показувати трейлер фільму, а в потягах можна буде побачити постери з героями фільму та прочитати їхні історії в листівках. Весь знімальний проект та всі заходи кампанії проходитимуть за підтримки АТ «Українська Залізниця».

Тізер фільму можна переглянути за посиланням: https://vimeo.com/253808794/a0d0abf064

Вже зараз команда проекту анонсує пошук пасажирів з історіями з потягу «Київ — Костянтинівка», які зможуть взяти участь у зйомках фільму в самому потязі, або поділитися своєю історією в студії для аудіоподкасту чи у текстовому форматі для створення архіву історій.

Якщо ви були пасажиром потягу «Київ — Костянтинівка» в період 2014 – 2019рр. і вам є чим поділитися, прохання писати на електронну адресу: train.kyiv.war@gmail.com

З питаннями та пропозиціями співробітництва в межах даного проекту прохання також писати на вищевказану електронну адресу.

Share