ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ С ПОМОЩЬЮ

ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ
Есть аккаунт? Войдите
Вспомнить пароль

ВОЙТИ С ПОМОЩЬЮ

Нет аккаунта? Регистрация

Сообщения Новости Выйти
Culture 5 сентября 2018, 13:29

Катерина Осадча, Маша Єфросиніна та Катерина Кухар #заліси: українські зірки в образах Мавки

1054 0

Катерина Осадча, Маша Єфросиніна і Катерина Кухар постали в образах Мавки у соціальному арт-відео, режисером якого виступила Ольга Навроцька (NAVRO), а музику створив Олег «Фагот» Михайлюта. Відео присвячене презентації кулона «Мавчин Оберіг», що є спільним творінням двох брендів: анімаційного фільму «МАВКА. ЛІСОВА ПІСНЯ» та Ювелірного Дому «OBERIG jewelry», партнером яких виступив Всесвітній фонд природи WWF в Україні. Всіх учасників проекту об’єднує спільна філософія та соціальна відповідальність, тому відео є не тільки художнім творінням, але й має соціальну мету — привернути увагу до екологічних проблем і знищення українських лісів. Так само і кулон є частиною благодійної справи, адже частина коштів від продажу Мавчиного Оберега буде спрямована на благодійну екологічну акцію «Дім для Рисі».

Ідея відео полягає у тому, щоб показати красу, магічність і вразливість українського лісу і його міфічних мешканців, які за допомогою своєї природної сили намагаються захистити свій дім від екологічних бід, що провокуються людьми і їхнім бездумним ставленням до природних ресурсів.

«Найважливіше для мене у цьому відео, це його мета — привернути увагу до проблеми забруднення лісів, які поступово перетворюються на звалища, не кажучи вже про нещадну їх вирубку. Сподіваюся наші Мавки і чарівний Оберіг допоможуть нам підняти цю проблему. Ну і ми зберемо кошти для рисі, занесеної до Червоної книги.

Для цього ролика музику створив Олег «Фагот» Михайлюта, де використав фрагменти українських народних пісень — «Ой, моя дібровонько», а також буковинську пісню «Вітер віє, трава шумить», яку виконує Рахіля Руснак. Емоційно вони ідеально підходять», — розповідає Ольга Навроцька.

«Ми дякуємо Ользі Навроцькій та нашим зіркам за арт-відео, яке найкращим чином презентує  «Мавчин Оберіг» широкій аудиторії. Ця прикраса є частиною нашого бренду «Мавка» і частиною майбутнього мультфільму, а Оберіг є символом еко-свідомості, у нього закладено український візуальний код», — говорить Анна Єлісеєва.

У ексклюзивному матеріалі JetSetter, який анонсував вихід арт-ролика, можна побачити фотографії зіркових героїнь у образах Мавок.

Кулон «Мавчин Оберіг» — це прадавня руна, яка символізує гармонію чотирьох стихій і оберігає красу жінки, підсилюючи джерело внутрішньої енергії і природну жіночу магію. У мультфільмі головна героїня Мавка прикрашена такою руною, що уособлює її, як берегиню Лісу. Тепер, завдяки професіоналам Ювелірного Дому «OBERIG», сила стародавніх символів знайшла своє втілення у лімітованій серії витончених прикрас з міді та срібла.

«Цей кулон подарує своїй власниці споконвічну силу, і зробить її Берегинею природних скарбів рідної землі: 100 гривень від покупки “Мавчиного Оберега” спрямовуються на рахунок Всесвітнього фонду природи WWF в Україні для захисту рідкісної і благородної родини Рисі та її дому — українських лісів. Щодня «Мавчин Оберіг» буде нагадувати, що світ стає кращим, коли кращими стаємо ми», —  озвучує філософію Оберега Ірина Костюк.

«При створенні кулона, ми бажали віднайти баланс енергії творіння і, звісно, потужної любові. Тому в його основі ви бачите зелений листочок — знак боротьби за природу усіма мовами світу, та символ чотирьох стихій на його площині. Для нас важливо, що крім творчої співпраці ця прикраса послугує і екологічній місії. Якщо ви зараз тримаєте у руках свій «Мавчин Оберіг» — ви вже зробили добру справу для нашої планети», розповідає Тетяна Кондратюк, засновниця бренду OBERIG.

«Мій власний спосіб життя максимально екологічний, і моя мрія — щоб кожен з нас робив для збереження української природи, зокрема лісів, якомога більше. Адже природні дари безцінні і, на жаль, вичерпні», — поділилась враженнями Катя Осадча.

За словами Катерини Кухар: «Образ Мавки близький мені, адже я виконую цю партію у балеті «Лісова пісня». Тому із задоволенням приміряла магічний образ Мавки, який створила режисер і дизайнер Ольга Навроцька спеціально для проекту «Мавчин Оберіг». Мене тішить, що українська анімація й кіно розвивається, що наші професіонали вже конкурують на міжнародному рівні й таким чином розповідають про Україну всьому світу».

«Мавка — неймовірний і глибокий образ української культури, а рись — унікальна тварина для нашої природи. Все це поєднується красивою і талановитою ідеєю, і я дуже рада бути однією з тих жінок, які втілили її у життя», — розповідає учасниця проекту Маша Єфросиніна.

 

Над створенням відео працювали:

Ідея відео, режисер — Ольга Навроцька

Арт-супровід, консультант — Марія Квітка

Оператор — Дмитро Перетрутов

Візаж — Світлана Римакова

Саундтрек — Олег Фагот Михайлюта

Продюсери — Ірина Костюк, Анна Єлісеєва

 

Творці анімаційного фільму «МАВКА. ЛІСОВА ПІСНЯ» неодноразово підкреслювали  важливість екологічної місіі проекту, що полягає у приверненні уваги суспільства до вирубки українських лісів і зникнення червонокнижних видів тварин. Разом із партнером проекту Всесвітнім фондом природи WWF в Україні, бренд «Мавка» започаткував довгострокову благодійну акцію «Дім для Рисі». Збір коштів відбуватиметься під час запуску всіх форматів бренду (Всесвіту) “Мавки” — книжок, шоу, виставок, одягу, іграшок, колекцій прикрас — і триватиме до і під час релізу мультфільму. Кошти також буде акумульовано на платформах WWF в Україні.

Так, вже була видана серія книг у кінообкладинці, частина коштів від продажу яких перераховується на рахунок акції.

Придбати кулон можна за лінком Мавчин Оберіг.

Стежте за новинами на нашому сайті і у соціальних мережах Facebook та Instagram. Ми будемо інформувати про нові подробиці та результати акції «Дім для Рисі» і розповімо, як ви можете брати участь в наших ініціативах щодо збереження лісів та рідкісних видів тварин в Україні.

Довідка. «Мавка. Лісова пісня» – другий повнометражний мультфільм української студії Animagrad (FILM.UA Group), який зараз перебуває на стадії препродакшену. Мультфільм створюють за мотивами драматичної поеми Лесі Українки «Лісова пісня», а також на основі українських міфів та культурних традицій. Експерти провідних етнографічних інституцій – Кафедра фольклористики Київського Національного Університету імені Тараса Шевченка, Музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди – працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, вірувань, обрядів та візуальної культури в унікальному анімаційному світі «Мавки». Для створення саундтреку до команди мультфільму приєдналися відомі всьому світові музиканти гурту «ДахаБраха». Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року й отримав державне фінансування в розмірі 30 % від загального бюджету. Попередня дата виходу мультфільму «Мавка. Лісова пісня» — 2020 рік.

 

Share