ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ С ПОМОЩЬЮ

ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ
Есть аккаунт? Войдите
Вспомнить пароль

ВОЙТИ С ПОМОЩЬЮ

Нет аккаунта? Регистрация

Сообщения Новости Выйти
Culture 24 апреля 2018, 11:03

Містичний трилер «Брама» — новий погляд на Чорнобильську зону відчуження

832 0

Презентуємо офіційний трейлер українського містичного трилеру «Брама» з Ірмою Вітовською в головній ролі.

Фільм  «Брама» — екранне втілення відомої п’єси Павла Ар’є «На початку і наприкінці часів», що в постановках різних режисерів із шаленим успіхом пройшла на сценах українських  і закордонних театрів.

 

У кінострічці зображена містика, чарівні істоти та суворі реалії життя в новому погляді на Чорнобильську зону відчуження.

Спеціальні маски та декілька шарів гриму до невпізнання змінили та майже вдвічі зістарили виконавицю головної ролі – українську актрису Ірму Вітовську, яка перевтілилась у образ бабці на ім’я Пріся. Вона розмовляє з русалками, їсть галюциногенні гриби, а колись, за війни, зарізала дванадцятьох есесівців. Для Вітовської роль не нова, адже актриса грала бабу Прісю на театральній сцені у постановці «Сталкери» та вже отримала “Київську Пектораль” і “Мельпомену Таврії” за кращу жіночу роль.

“Я дуже щаслива, що мала честь втілити цей образ. Це роль -сповідь. Все те що я знаю про фантомні болі моєї країни, про її метафоричну змістовність, про наївність та про жорсткість, про поєднання протилежностей в однині …все це пощастило втілити. І хоча мною фізично була заплачена ціна в тривалості реабілітації шкіри обличчя, в недоїданні та недосипі, бо грим довгий та делікатний.., та все це дуже дріб’язкове порівняно з тим ,що Пощастило зіграти не Роль, не героїню….а іншу сутність…інший світ.”зазначає виконавиця головної ролі Ірма Вітовська.

У фільмі також зіграли: Віталіна Біблів, Ярослав Федорчук, Дмитро Ярошенко, Дмитро Тубольцев та інші.

П’єса проходила під двома назвами: “Сталкери” і “Баба Пріся”, остання була робочою назвою фільму, але під час підготовки автори вирішили змінити назву на “Брама”, що точніше відповідає творчому задуму режисера та співавтора сценарію Володимира Тихого:

“Широкий спектр драматургії “Брами» — від комедії до жаху, техногенна архаїчність персонажів почерпнута з етнографічних подорожей Павла Ар’є у 2008-му році до Чорнобильської зони відчуження.Мені було цікаво працювати з цим матеріалом, він унікальний своїм авангардним поглядом на те, що відбувається на околицях Чорнобилю зараз і як видозмінюються класичні міфи і з’являються нові.”

Продюсери фільму: Ігор Савиченко, Марко Супрун, Володимир Тихий, Володимир Філіппов. Пост продакшн продюсер фільму Олексій Москаленко.

Фільм вироблено компанією «Directory Films», за підтримки Державного Агентства України з питань кіно. В партнерстві з компанією Бедлам Продакшнс і Ментал Драйв Студіо.

Синопсис

Містика, чарівні істоти та суворі реалії життя в новому поглядіна Чорнобильську зону відчуження. Чудернацька історія про родину,яка залишилась після аварії та намагається продовжити жити як раніше. Головує в сім’ї баба Пріся, що товаришує з русалками, під’їдає галюциногенні гриби і якось у війну зарізала дванадцятьох есесівців. З нею живуть онук Вовчик і донька Слава, яку свого часу покинув чоловік. Неочікувано їх розмірене життя закінчується — баба Пріся отримує містичне попередження про катастрофу, що станеться найближчим часом.

Трейлер зроблено «Кінокомпанією ММД» та озвучено Cinema sound Ptoduction.

Прем’єра містичного трилеру «Брама» відбудеться 26 липня 2018 року

Share