ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ С ПОМОЩЬЮ

ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ
Есть аккаунт? Войдите
Вспомнить пароль

ВОЙТИ С ПОМОЩЬЮ

Нет аккаунта? Регистрация

Сообщения Новости Выйти
Culture 3 апреля 2018, 16:31

Олександр Положинський вперше в житті зіграв і заспівав джаз!

677 0

30 березня в столичному клубі Caribbean Club Concert Hall Олександр Положинський, зірка українського фанку та хіп-хопу, презентував джазовий концерт

Несподіваний і сміливий експеримент від лідера гурту Тартак Олександра Положинського на сцені Caribbean Club Concert Hall. Лідер проекту Був’є, телеведучий і художній керівник, продюсер, вокаліст, автор текстів, бі-бой, тартамен і старійшина групи Тартак заспівав на шоу STAR & ORCHESTRA власні пісні в джазових аранжуваннях. Такого чути раніше точно ніколи не доводилося! Олександр вже вдавався до сміливих музичних експериментів: записав платівку з народним колективом «Гуляйгород» і заспівав під уривки з творів українських класиків разом з Орестом Крисою та Едуардом Приступою. Але з джазом, за його словами, зіткнувся в творчості вперше.

«Не вважаю себе великим любителем і, тим більше, знавцем джазу, і впевнений, що в усьому джазовому різноманітті є багато музики і музикантів, здатних мене і втішити, і надихнути, — зізнається Олександр. — Втім, не думаю, що для нас все обмежиться виключно джазом — ми не ставили собі ніяких рамок в цьому плані. Щоб все звучало, як то кажуть, «смачно» і несподівано».

На концерті STAR & ORCHESTRA Олександр виконав пісні «Тартака» і «Був’є». Прозвучало навіть кілька пісень новітнього альбому «Тартака» — «Антартактіда. Частина Друга» — і, звичайно, кілька давно і добре знайомих публіці хітів. За словами Положинського з керівником оркестру вони знайомі давно і не раз виступали на одній сцені, в тому числі і виконуючи деякі пісні разом. Можливо це вплинуло на злагодженість, настрій і драйв, але концерт вийшов незабутнім. Оркестр Kaska Records і його керівник Валентин Корнієнко не підвели. На першій пісні глядачі почали підспівувати, а вже до середини концерту не залишилося жодного незаповненого місця, на якому б не танцювали під гарячі мелодії Тартака гості. До кінця шоу наймолодші гості Caribbean Club Concert Hall не витримали і вискочили на сцену, повторюючи розкуті танцювальні па. Можливо вони взяли приклад з Мирослави Ульяніної, яка не соромлячись, танцювала зі своїм партнером прямо під сценою.

Цей концерт-експеримент сміливо можна назвати грандіозною удачею і буде жахливо несправедливо, якщо його не вдасться повторити хоча б ще один разок!

__________________________________________________________________

STAR & ORCHESTRA — масштабний проект Caribbean Club Concert Hall, де на сцені клубу зустрічаються кращі українські вокалісти та джазовий оркестр. Кожен виступ — це новий соліст і особлива програма, де є місце диско, фанку, свінгу, ритм-енд-блюзу і, звичайно, джазу. Кожне шоу неповторне і ексклюзивне. Кожне — наповнене драйвом і імпровізаціями.

Заспівати в супроводі джазового оркестру вже встигли лідер ТНМК Олег «Фагот» Михайлюта, лірична Злата Огневич, запальна Оля Діброва, романтичний Володимир Ткаченко та качовий Артем Пивоваров. Кожен з виконавців вразив особливою, несподіваною програмою і отримав теплі відгуки публіки. Наприклад, Фагот заспівав Nirvana і Френка Сінатру, Dibrova прокачала всіх диско-хітами, а Злата Огневич і Володимир Ткаченко занурювали слухачів в джаз і блюз. Але на цьому амбітні експерименти Caribbean Club Concert Hall не закінчуються.

Caribbean Club, один з найстаріших клубів Києва, був заснований в 1998 році, і за короткий час придбав культовий статус. У 2013 Caribbean Club пережив повну трансформацію і перетворився в Caribbean Club Concert Hall: нова будівля клубу було відбудовано з нуля, сам проект і натуральні матеріали обробки сприяють прекрасної акустиці.

Гордість Caribbean Club Concert Hall — це камерні та акустичні концерти, джазові проекти, театральні постановки, що проходять в оригінальних форматах. Caribbean Club сміливо можна назвати трендмейкером: на його сцені виступають Panivalkova, Ніно Катамадзе, The Maneken, Оля Діброва, Bebe, Mgzavrebi, SunSay, Shain Lee, Go-A, Рішар Гальяно, Том Харрел, Віллі Виллиамс, Шеймус Блейк, Борис Гребенщиков, «Мачете», Андрій Макаревич, «Скрябін», Ендрю Дональдс, «Тартак», Green Gray, «Друга Ріка», «Billy’s Band», Dena DeRose, Wayne Escoffery, ALLOISE, Monatik, Лесь Подерев’янський, Артемій Троїцький, Пеп Торрес, Джиммі Бош та інші топові артисти.

Share