ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ С ПОМОЩЬЮ

ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ
Есть аккаунт? Войдите
Вспомнить пароль

ВОЙТИ С ПОМОЩЬЮ

Нет аккаунта? Регистрация

Сообщения Новости Выйти
Gastro 16 марта 2018, 20:43

Вийшла книга «Готуємо по-японськи» видавництва КМ-БУКС

897 0

Здається немає людини, яка не любить вишукані смачні страви. Інше питання чи вміє вона їх готувати вдома так саме, як у ресторані. Якщо ви прихильник західної кухні, та переважно харчуєтесь вдома, то удосконалити свій рецептурний багаж знань можна за допомогою книги «Готуємо по-японськи» видавництва КМ-БУКС. Яскраві ілюстрації, невигадливі кулінарні прийоми, безліч рецептів на сніданок, обід та вечерю. Книга «Готуємо по-японськи» здивує вас тим, що  західна кухня концентрується не тільки довкола всім відомих суші, насправді в Токіо неймовірний вибір різноманітних страв, і ви можете спробувати їх усі, власне вдома!

Книга розкриває секрети приготування їжі, які зібрані роками у корінних мешканців Японії, котрі багату частину свого життя присвятили кулінарії. Ви дізнаєтесь які соуси варто готувати самостійно, а які можна придбати з полиць супермаркетів; які основні продукти використовують справжні поціновані японських страв; та багато інших цікавих порад.

З безлічі рецептів виділити декілька дуже важно, проте один з найлегших та найколоритніших допоможе вам уявити себе справжнім Майстер-шефом і здивувати насамперед себе, свою родину, та самих вибагливих гостей. Цей рецепт можна вдосконалити та використовувати під час посту!

Тофу з «п’ятьма речами»

Інгредієнти на 4 порції:

3 свіжих гриби шиїтаке

1 куряче стегенце без кістки та шкіри

1ч.л. олії з нейтральним смаком

1 маленька морквина, почищена та порізана

2ст.л. порізаних паростків бамбука

400г. середнього чи твердого тофу

1 ст.л. соєвогу соусу

1 ½ ч.л. цукру

Дрібка солі

1 велике яйце, злегка збите

2 зелені цибулини з ніжними зеленими верхівками, дрібно порізані

8-10 стручків сніжного гороху для прикрашання

 Спосіб приготування:

  1. Видаліть ніжки грибів і наріжте шапинки тонкими скибочками. Видалить увесь жир з курячого стегна і поріжте м’ясо на сантиметрові шматочки
  2. У великій сковорідці підігрійте на середньому вогні олію. Додайте гриби, курку, моркву і бамбукові паростки та готуйте, помішуючи, приблизно 3 хвилини, доки курка не втратить свій рожевий колір. Злийте зайву рідину з тофу і додайте у сковорідку. За допомогою дерев’яної ложки розбийте тофу на великі шматки. Помішуючи, додайте соєвий соус, цукор, сіль та яйце. Продовжуйте помішувати, розбиваючи тофу на менші шматочки, доки яйце не розмішається і не візьметься шматочками. Переконайтесь, що овочі стали м’якими, а курка готова, тоді додайте зелену цибулю і ще раз все розмішайте.
  3. Обріжте стручки сніжного гороху. Бланшуйте горох в окропі впродовж 1 хвилини, а потім швидко опустіть у крижану воду, щоб остудити. Злийте воду, поріжте по діагоналі на шматочки.
  4. Прикрасьте сніжним горохом і подавайте прямо з плити.

Підказка: замість курки можна використовувати улюблений вид грибів.

Смачного!

Share