ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ С ПОМОЩЬЮ

ЗАРЕГИСТРИРОВАТЬСЯ
Есть аккаунт? Войдите
Вспомнить пароль

ВОЙТИ С ПОМОЩЬЮ

Нет аккаунта? Регистрация

Сообщения Новости Выйти
Новости 10 мая 2017, 16:33

KYIV VEGAN BOOM: у Києві медики проведуть лекції про вегетаріанство

1840 0

KYIV VEGAN BOOM: у Києві медики проведуть лекції про вегетаріанство

20-21 травня в Izone у Києві, вже вчетверте, пройде фестиваль веганської культури KYIV VEGAN BOOM – фестиваль, котрий пропонує не лише традиційний для подібних заходів щедрий асортимент їжі та розваг, а й можливість отримати практичну інформацію. У рамках освітньої програми фестивалю лекції про веганство (спосіб харчування, котрий на 100% складається з продуктів рослинного походження) проведуть фахівці у сфері медицини, експерти з дієтології та фітнесу.

KYIV VEGAN BOOM: у Києві медики проведуть лекції про вегетаріанство

«Словами «вегетаріанство» чи «веганство» вже нікого не здивуєш в Україні, тому наша задача – не пропагувати, а інформувати, адже на боці здорового та етичного харчування достатньо науковців. Серед наших гостей цього разу, наприклад, український патофізіолог, генетик, завідувач відділу загальної та молекулярної патофізіології Інституту фізіології імені О. О. Богомольця НАН України, професор Віктор Досенко, дієтолог Тетяна Фіалкова, педіатр Марія Бондаренко з темою «Веганство під час грудного вигодовування» та багато інших», – анонсують куратори освітньої програми.

KYIV VEGAN BOOM: у Києві медики проведуть лекції про вегетаріанство

У розвинених країнах, наголошують організатори, користь веганського харчування є визнаною на державному рівні.
«Наприклад, Асоціації дієтологів Америки та Канади ще 2003 року заявили, що збалансоване веганське харчування підходить для всіх людей, навіть для новонароджених. 2015 року Міжнародне агентство з вивчення раку Всесвітньої організації охорони здоров’я (IARC) повідомило про зв’язок раку зі споживанням м’яса. Цього ж року Американська кардіологічна асоціація підтвердила, що веганський та вегетаріанський типи харчування корисні для здоров’я серця. 2013-го найвищий орган охорони здоров’я Австралії офіційно визнав веганське харчування корисним для здоров’я всіх вікових груп, включно з немовлятами, вагітними жінками і матерями-годувальницями. МОЗ України не поспішає повідомляти українцям такі новини, тож доведеться нам це робити», – каже Павло Вишебаба, співорганізатор фестивалю та засновник веганського кафе One Planet.

KYIV VEGAN BOOM: у Києві медики проведуть лекції про вегетаріанство

Розвінчувати стереотипи щодо веганства і фізичних навантажень буде фітнес-тренерка Олександра Зінькова: «З переходом на рослинне харчування ваші м’язи не «розсмокчуться», як лякають «експерти». Для підтримання фізичної форми необхідні тренування і збалансоване харчування. Вегани цілком можуть забезпечити собі це.»
Впродовж двох днів фестивалю також будуть проходити живі виступи музикантів, майстер-класи з кулінарії, діятиме ярмарок етичних товарів, фудкорт та дитячий майданчик.

Вхід на всі дні фестивалю вільний.

 

Share